Czerwone wina

 

 

 

KINDZMARAULI  ORIGINAL


Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kindzmarauli
Strefa mikroklimatyczna: Kachetia
Odmiany: 100% Saperavi

„Kindzmarauli Original”- to wiodący produkt Kindzmarauli Marani. Receptura techniczna na jego wytwarzanie została zatwierdzona przez Departament Wina i Winorośli Gruzji. „Kindzmarauli Original” – to czerwone, naturalnie półsłodkie wino, wyprodukowane z winogron Saperavi, uprawianych w perle regionów uprawy winorośli Gruzji – w znakomitej strefie mikroklimatycznej Kindzmarauli (Rejon Kvarelski, Kachetia). Wino wyższej kategorii, z gwarantowaną kontrolą nazwy miejsca pochodzenia. „Kindzmarauli Original” posiada ciemno rubinową barwę z doskonałą przejrzystością i żywym blaskiem. W aromacie wina są obecne wyraźne nuty, właściwe dla gatunku. Przeplatają się one harmonijnie z odcieniami owocowymi i lekkimi tytoniowymi. Wspaniała równowaga naturalnej zawartości cukru, cierpkości i kwasowości tworzy niepowtarzalny aksamitny i zharmonizowany smak. Wino pozostawia wrażenie lekkości. Przyciąga swoją miękkością, pozostawiając długi przyjemny posmak. Pochodzenie – mikro-strefa Kindzmarauli Podawać do sarniny,dzikiego ptactwa, tortów a także jako aperitif.

Temperatura serwowania: 12-14 C

alk.12.5% Vol


 

PIROSMANI (red)


Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kvareli
Strefa mikroklimatyczna: Kindzmarauli
Odmiany: 100% Saperavi


Pirosmani jest czerwonym półwytrawnym  winem produkowanym z winogron Saperavi uprawianych w mikro-strefie Kindzmarauli. Ma rubinowo- granatową barwę i harmonijnie aksamitny smak . Głębokie akcenty słodkiej wiśni, czarnej porzeczki są obecne w tym gatunku wina. Znakomite do pieczonych mięs z grilla,jako aperitif i twardych serów.

Temperatura serwowania: 12-14 C

alk. 14% Vol



 

 

SAPERAVI-CABERNET

Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kvareli
Strefa mikroklimatyczna: Kachetia

„Saperavi-Cabernet” – czerwone wytrawne wino, wyprodukowane na bazie dwóch unikalnych gatunków czerwonych winogron – gruzińskiego Saperavi i francuskiego Cabernet Sauvignon. Oba gatunki winogron uprawia się w strefie mikroklimatycznej Kwareli. Wino posiada bogaty rubinowy kolor. Gęste taniny Saperavi zostały zmiękczone przez delikatności Cabernet, w wyniku czego powstał niepowtarzalny harmonijny smak z przyjemną cierpkością i odcieniami śliwy. W bukiecie obecne są aromaty czarnej wiśni i dojrzałych owoców.

ALAZANI  ( red)


Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kvareli
Strefa mikroklimatyczna: Kachetia
Odmiany: 100% Saperavi

Alazani jest półsłodkim czerwonym winem z winogron Saperavi uprawianych w mikro-strefie Kindzmarauli. Ma ciemny rubinowy kolor. To wino ma doskonale wyważony smak i charakteryzuje się harmonijnym, lekkim, aksamitnym posmakiem, któremu towarzyszy aromat świeżych owoców. Znakomite jako aperitif lub do deserów.

Temperatura serwowania: 12-14 C

alk. 14% Vol





 

MUKUZANI


Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kvareli
Strefa mikroklimatyczna: Kachetia

Odmiany: 100% Saperavi

Mukuzani jest czerwonym wytrawnym winem z gwarantowaną kontrolą nazwy miejsca pochodzenia produkowanym z winogron Saperavi uprawianych w mikro-strefie Mukuzani. To wino jest wyjątkowe w swoim harmonijnym, miękkim, aksamitnym smaku, ekscytującym aromacie czarnej porzeczki i jeżyny oraz intensywnym kolorze ciemnego rubinu. Poddane 12 miesięcznemu dojrzewaniu w dębowych beczkach Doskonałe do mięs duszonych, dzikiego ptactwa oraz pikantnych potraw.

Temperatura serwowania: 14-16 C

alk. 14% Vol

KVARELI

Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kvareli
Strefa mikroklimatyczna: Kachetia
Odmiany: 90% Saperavi, 10% Budeshuri

Kvareli jest winem czerwonym wytrawnym z kontrolowaną nazwą miejsca pochodzenia produkowanym z odmian Saperavi i Budeshuri uprawianych w mikro-strefie Kvareli. Ma ciemno-granatową barwę, harmonijny, aksamitny smak i rześki aromat owoców leśnych. Swietnie pasuje do czerwonego mięsa, dziczyzny, mięs pieczonych i twardych serów.

Temperatura serwowania: 12-14 C

alk. 14% Vol
 

 

 


 

Saperavi


Kraj pochodzenia: Gruzja
Winnica: Kvareli
Strefa: mikroklimatyczna: Kachetia
Odmiany: Saperavi

Saperavi jest uważane za najlepszą z wielu odmian winorośli typowych dla gruzińskiego winiarstwa. Wino charakteryzuje się bardzo wyraźnymi tonami kwiatowymi i owocowymi. Ma bogatą barwę ciemnego granatu, harmonijny smak z przyjemną cierpkością i posmakiem. Doskonale pasuje do pieczonych lub grillowanych mięs białych i czerwonych oraz serów.

Temperatura serwowania: 14-16 C

alk. 14% Vol